Palet Welzijn & Corona

De maatregelen rondom het Coronavirus hebben invloed op ons dagelijks leven. Dat geldt voor iedereen, maar in het bijzonder voor de personen waarvoor Palet Welzijn haar dienstverlening heeft opgezet. Ouderen zijn een kwetsbare groep, maar dat geldt ook voor vrijwilligers, mantelzorgers en hun naasten waar zij voor zorgen.

Het is dan ook extra belangrijk om alle maatregelen in acht te nemen. En tegelijkertijd doen wij er alles aan om u op andere manieren van dienst te zijn en sociaal isolement zoveel mogelijk tegen te gaan.

Strengere maatregelen per 24 november 2021

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Daarbij is het essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Een van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit was al een dringend advies, maar is vanaf 24 november 2021 weer verplicht. Een uitzondering geldt voor plekken waar een coronatoegangsbewijs (qr-code) nodig is.

Bekijk hier een kort overzicht van de actuele coronamaatregelen

Uitzonderingen voor buurt- en dorpshuizen

Onze wijk- en dienstencentra vallen onder deze speciale categorie. Wij hoeven dus niet alles te annuleren, maar er zijn wel aanpassingen.

 • Wij vragen niet om een coronatoegangsbewijs (QR-code) bij de toegang of deelname aan activiteiten op onze locaties. Dit heeft te maken met de uitzondering die hierop gemaakt is voor buurt- en dorpshuizen, waar wij ook onder vallen. Mocht dit in samenspraak met de betreffende gemeente toch wijzigen, wordt u hierover geïnformeerd.
 • Er geldt een verplichting van het gebruik van een mondkapje voor medewerkers, vrijwilligers en deelnemers bij het ‘verplaatsen’ in onze inloop- en activiteitencentra. Dit betekent dus dat het mondkapje op gaat bij het betreden van de locatie en bij het lopen in de locatie. Op een vaste plek mag het mondkapje af.
 • Gezien het belang van het sociaal welzijn (tegengaan eenzaamheid, activering, vitaliteit) gaan de activiteiten wel door. Gelukkig is het grootste deel van de doelgroep ouderen gevaccineerd. 
 • Activiteiten voor grotere groepen ( >35 personen) zijn helaas niet toegestaan.
 • Voor de horeca, dus de wijkrestaurants in Meerzicht en De Leyens moeten de gasten een coronatoegangsbewijs (QR-code) tonen. Hier is het dan niet nodig om de 1,5 meter afstand te houden.

Basisregels blijven volgen voor iedereen

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • Houdt 1,5 meter afstand. Bescherm jezelf en anderen. Schud geen handen.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Zoetermeer

 • In Zoetermeer zijn de wijkrestaurants, Eetcafé de Leyens op de Gondelkade en Eetcafé Meerzicht op de Albrandswaard geopend, maar alleen toegankelijk met een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code), er geldt dan geen 1,5 m plicht.
 • De maaltijdservice in Zoetermeer gaat door. Voor meer informatie neemt u contact op met Palet Welzijn T. 088 0234 234
 • De ouderenbus rijdt volgens de dienstregeling. Hier gelde de maatregelen die ook voor het openbaar vervoer gelden. Kijk op op onze pagina Ouderenbus voor de spelregels en contactinformatie.

Waddinxveen

 • De horeca/bar in het Anne Frank Centrum in Waddinxveen is geopend.
 • Ook de dagbesteding in het Anne Frank Centrum gaat door
 • De Open tafel is toegankelijk voor beperkt aantal mensen (vooraf aangekondigd). Vriesverse maaltijden kunnen -op afspraak- afgehaald worden voor thuisgebruik. Deze kunnen besteld worden tussen 9.00-10.30 uur op telefoonnummer 088 0234 255 .
 • Er kan gebruik gemaakt worden van het seniorenvervoer voor noodzakelijke ritten. Mondkapje is verplicht. U zit achterin.

Gouda

In Gouda kunnen ouderen en mantelzorgers voor vragen en hulp terecht bij het Sociaal Team Gouda. Bereikbaar via 088- 900 4321 of per mail info@sociaalteamgouda.nl.
De inlooplocaties van het Sociaal Team zijn toegankelijk met inachtneming van de geldende maatregelen.