Sociaal Werker / Activiteiten coach

Ben jij een sociaal en ondernemend persoon en houd je van organiseren, coördineren en mensen met elkaar verbinden in de wijk? Op een plek waarin jij het verschil kan maken voor oudere wijkbewoners op gebied van ontmoeten en activeren? Dan zoeken wij jou!

Sociaal werker / Activiteiten coach

16 uur per week

Als sociaal werker/ activiteiten coach werk je op één van de locaties van Palet Welzijn, waar inwoners van de wijk terecht kunnen bij De Buurvrouw

Over De Buurvrouw

De Buurvrouw een ontmoetingsplek voor ouderen met afnemende zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld door beginnende cognitieve problemen of omdat zij in de beginfase van dementie zitten. De Buurvrouw staat ook klaar voor hun naasten. Een medische indicatie om naar De Buurvrouw te kunnen gaan is niet nodig; iedereen is welkom.

De Buurvrouw helpt ouderen om ‘leuker’ oud te worden door hun zelfstandigheid te motiveren. Want op een prettige manier zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dat wil iedereen natuurlijk. Tegelijkertijd steunen we hun naasten om de zorg voor hun dierbare op een eigen manier vorm te geven. Hierbij is ons uitgangspunt dat mensen:

 • Zo lang mogelijk zelf de regie over hun leven voeren
 • Kunnen anticiperen op het verloop van hun ziekte
 • Werken aan onderhouden en opbouwen van een sociaal netwerk.

Over de inloop

De Buurvrouw werkt in samenwerking met vrijwilligers en wordt ondersteund door alle betrokkenen, waaronder: deelnemers, naasten, vrijwilligers en medewerkers. Activiteiten en projecten worden samen met de bezoekers ontwikkeld.

Hierbij staat voorop dat bezoekers hun talenten gebruiken en weer herontdekken. Hierdoor wordt hun zelfstandigheid weer geactiveerd en vergroot. Bij De Buurvrouw wordt ook gebruik gemaakt van bestaande activiteiten en initiatieven. Zo kunnen we bijvoorbeeld aansluiten bij beweegactiviteiten in de buurt.

Bij De Buurvrouw kom je alleen, maar zijn we samen!

Wat bieden bij jou?

 • Tweedaagse werkweek van 9.00 uur tot 17.30 uur (inclusief pauze). Werkdagen op woensdag en vrijdag
 • Een werkplek in Gouda
 • Jaarcontract volgens de Cao Sociaal Werk, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid (salarisschaal 5, maximaal € 3.361)
 • Uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk opleidingsbudget
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van (of bezig met de opleiding) een Mbo-diploma niveau 3 of 4, sociaal werk of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt een proactieve, zelfstandige en ondernemende persoonlijkheid
 • Je hebt affiniteit met de ouderen met dementie/ geheugenproblemen
 • Je beschikt over sociale vaardigheden voor het verbinden, motiveren en stimuleren van mensen en het onderhouden van contacten
 • Je hebt ervaring in activerende gespreksvoering en bent bekend met wijkgericht werken
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van vrijwilligers. Je hebt kennis en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij. Ervaring op gebied van welzijn is een pré
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je hebt kennis van cognitieve problemen bij ouderen en weet hier goed op in te spelen

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden.  Dit doen wij volgens het gedachtegoed van positieve gezondheid. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek. Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over deze functie of hoe de koffie smaakt? Neem dan contact op met Annette Costerman-Boodt via het mailadres a.costermanboodt@paletwelzijn.nl of via het nummer 06 – 460 73 764.

Solliciteer voor 9 oktober

Weet je het helemaal zeker en ga je ervoor? Mail dan vóór 9 oktober je motivatiebrief en cv naar Brenda van Dam, manager Gouda en Waddinxveen, via: b.vandam@paletwelzijn.nl. Word je uitgenodigd? Dan krijg je op 10 oktober bericht.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 13 oktober op de nieuwe locatie van De Buurvrouw Zoutman, Zoutmanplein 6A, 2806 WP te Gouda.

Trouwens…

Jouw motivatie vinden we heel belangrijk. Daarom worden sollicitaties zonder motivatiebrief niet in behandeling genomen.

Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

fotocredits: Hennie Koeken