Sociaal werker / Welzijnscoach

Ben jij de positieve kracht die anderen inspireert en motiveert? Bij Palet Welzijn geloven we dat welzijn de sleutel is tot succes! Daarom zijn we op zoek naar een toegewijde welzijnscoach die inwoners van 18 tot 100 jaar begeleidt naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Heb jij een passie voor gezondheid, een empathisch oor en de vaardigheden om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei? Dan is deze uitdagende en voldoenende rol precies wat je zoekt!

Als onderdeel van het samenwerkingsverband met inZet heeft Palet Welzijn een vacature voor:

 

Sociaal werker / Welzijnscoach (m/v)

20 uur per week

Als Welzijnscoach

Welzijn op Recept is een samenwerking tussen het sociaal domein en eerstelijnszorgverleners. Achter vragen of klachten gaan vaak sociaal-maatschappelijke problemen schuil, die niet met een medische behandeling op te lossen zijn. Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychosociale klachten. In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts deze patiënten door naar een welzijnscoach. De welzijnscoach biedt een luisterend oor en gaat samen met cliënten op zoek naar activiteiten die aansluiten bij hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel hiervan is sociale contacten leggen, maatschappelijke participatie vergroten en het gevoel van eigenwaarde versterken. Voorbeelden van activiteiten zijn o.a. sport en bewegen, creatieve activiteiten, vrijwilligerswerk of koppelen aan een maatje. Welzijn op Recept is er voor cliënten van 18 tot 100+ jaar.

Wat ga je doen?

Samen met jouw collega-welzijnscoach ben je het vertrouwde gezicht voor Welzijn op Recept bij de verschillende verwijzers, zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere samenwerkingspartners in Zoetermeer. Verwijzers weten jou te vinden als zij een patiënt willen doorverwijzen. Je voert een intakegesprek met de cliënt, je bouwt een vertrouwensband op en je onderzoekt samen met de cliënt wat zijn of haar wensen, behoeften en mogelijkheden zijn en welke activiteiten hierbij aansluiten. Vervolgens help je de cliënt de juiste weg te bewandelen met als doel zijn of haar kwaliteit van leven te vergroten. Dit doe je door gebruik te maken van passende hulpmiddelen en bovenal met veel enthousiasme! Waar mogelijk breng je cliënten samen en begeleid je hen als groep.

Het onder de aandacht brengen van Welzijn op Recept bij verwijzers en het onderhouden van contacten in het sociaal domein is op zijn minst net zo belangrijk in jouw werk. Je neemt deel aan overleg met verwijzers, draait je hand niet om voor een evaluatiegesprek met een huisarts of andere verwijzer en bent niet bang om feedback te geven.

Wat vragen wij?

 • Je bent bekend met Welzijn op Recept en Positieve Gezondheid of bent bereid hier een scholing in te volgen.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart van Zoetermeer of bent bereid deze op korte termijn te ontwikkelen.
 • Je hebt bij voorkeur enige inhoudelijke kennis van het werk van de huisarts en de POH en van het sociaal wijkteam.
 • Je bent een enthousiaste en verbindende persoonlijkheid die het welzijnswerk en de eerstelijnszorg weet te verbinden en zorgt voor goede onderlinge afstemming hierin.
 • Je bent in staat om je eigen plek te vinden in meerdere gezondheidscentra binnen de stadsgebieden van Zoetermeer, waar je vaak de enige welzijnscoach bent die zij kennen.
 • Je bent in staat om goed te communiceren, je bent digitaal vaardig en weet de resultaten van de deelnemers zorgvuldig vast te leggen en te rapporteren ten behoeve van de verantwoording.

Wat breng je mee

 • Voltooide hbo-opleiding, zoals MWD of Social Work.
 • Passie voor werk in de wijk en een oprechte interesse in mensen, hun talenten en hun uitdagingen. De stad is jouw kantoor. Als een echte pionier beweeg je je gemakkelijk tussen verschillende werelden en culturen.
 • Affiniteit met kwetsbare inwoners, met verschillende leeftijden en achtergronden, en ervaring in het bieden van psychosociale ondersteuning gericht op activering en behoud van eigen regie en zelfstandigheid.
 • Je hebt een rugzak vol technieken en hulpmiddelen om motiverende gesprekken te voeren.

Wat bieden wij

 • Jaarcontract volgens de CAO Sociaal Werk, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid (salarisschaal 8).
 • Plezierige werksfeer in een klein en gedreven team, waarbij je de mogelijkheid hebt om het verschil te maken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel budget voor loopbaanontwikkeling, vitaliteitsverlof, vakantietoelage, eindejaarsuitkering, collectieve (zorg)verzekeringen en reiskostenvergoeding.
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving.
Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden. Je vindt ons in Zoetermeer in de wijken waar we bijvoorbeeld mantelzorgers helpen om de belastbaarheid in balans te houden en het isolement onder kwetsbare inwoners te voorkomen of verkleinen. Dit doen wij volgens het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek.

We werken samen met vitale ouderen, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de participatie van deze bijzondere mensen, maken zij deel uit van de maatschappij en doen zij er toe.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

Palet Welzijn heeft samenwerkingsverbanden met andere maatschappelijke organisaties en gemeenten. In Zoetermeer maken we deel uit van inZet. Dit is hét samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer. Iedere inwoner met één of meer hulpvragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte.

Geïnteresseerd? Solliciteer voor 1 augustus!

Ben jij geïnteresseerd in deze interessante en leuke baan, met gezellige collega’s, waar je al je talenten kunt inzetten en waar je van betekenis kunt zijn voor de maatschappij? Mail je motivatiebrief en cv voor 1 augustus naar m.thijsse@paletwelzijn.nl, manager Palet Welzijn.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met welzijnscoach Sandy Strang via 06 287 39 304. Bij het vinden van een geschikte kandidaat sluiten we de vacature. 

Nb.

Jouw motivatie vinden we heel belangrijk. Daarom worden sollicitaties zonder motivatiebrief niet in behandeling genomen. Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.