Vacature Administratief ondersteuner ouderen

Ben jij precies, hulpvaardig en hou je van overzichtelijkheid en een georganiseerde administratie? Wil je maar een beperkt aantal uur werken, bijvoorbeeld tijdens schooltijd of naast een andere baan of studie? Én lijkt het je leuk om ouderen te helpen om hun administratie op orde te brengen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Administratief ondersteuner ouderen (m/v)

10 uur per week (Waddinxveen)

Als Administratief ondersteuner ouderen

Werk je in de wijk om ouderen te helpen bij de doen van hun (financiële) administratie. Je begeleidt hen bij het voeren van de administratie, geeft toelichting op veranderende regelgeving of procedures en legt contact met evt. betrokken instanties. Ons streven is om ouderen, ondanks de toenemende complexiteit in regelgeving, digitalisering en administratieve eisen, zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Jij kunt in dit werk echt het verschil maken en je cliënten helpen om weer overzicht te en grip op hun financiën te krijgen.

 Wat breng je mee?

  • Je hebt MBO 2/3 werk- en denkniveau en je hebt basiskennis m.b.t. financiële administratie voor particulieren en van relevante regelgeving, toeslagen en uitkeringen.
  • Je bent een proactieve, zelfstandige en ondernemende persoonlijkheid.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden voor het begeleiden, motiveren en ondersteunen van ouderen.
  • Je hebt affiniteit met kwetsbare inwoners en je kunt op een begrijpelijke manier zaken rondom de financiële administratie uitleggen.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en computervaardigheid.

Wat bieden wij jou?

  • Jaarcontract volgens de CAO Sociaal Werk, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid (salarisschaal 3).
  • Plezierige werksfeer in een klein en gedreven team, waarbij je de mogelijkheid hebt om het verschil te maken.
  • Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en-tijden (in onderling overleg)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel budget voor loopbaanontwikkeling, vitaliteitsverlof, vakantietoelage, eindejaarsuitkering, collectieve (zorg)verzekeringen en reiskostenvergoeding
  • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn maakt zich hard voor het welzijn van ouderen en mantelzorgers in Gouda, Waddinxveen en Zoetermeer. We ondersteunen ouderen in het nemen van de regie over hun geluk en gezondheid zodat zij zo zelfstandig mogelijk, veilig en met gevoel van zingeving kunnen leven. Mantelzorgers die zorgen voor een naaste helpen we om de belastbaarheid in balans te houden. Dit doen we individueel maar ook in groepen. Palet Welzijn werkt nauw samen met vitale ouderen, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek.

Palet Welzijn heeft samenwerkingsverbanden met verschillende maatschappelijke organisaties en gemeenten.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Mail uiterlijk 4 januari 2023 je motivatiebrief en CV naar b.vandam@paletwelzijn.nl, manager Palet Welzijn. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn gepland op 9 januari 2023 in de middag.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Brenda van Dam via 06 52 498 775. Een dagdeel meelopen behoort ook tot de mogelijkheden.

NB.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.