Vacature Coördinator Welzijn evt. in combinatie met Trainer

Heb jij het welzijn van onze bewoners hoog in het vaandel en bied je ze graag een fijne omgeving waar ze zich thuis voelen? Ben jij die kei in organiseren en plannen en zorg je graag voor een afwisselend activiteitenaanbod dat goed aansluit bij de wensen?

Én:

Heb jij oog voor de vele mantelzorgers in onze maatschappij? Zou je hen graag ondersteunen met trainingen gericht op een gezonde balans in een druk bestaan? En heb jij hiervoor de juiste skills?

Dan hebben wij een mooie combi-functie voor jou!
Je kunt zowel op de combinatiebaan als op de afzonderlijke banen reageren.

Coördinator Welzijn evt. in combinatie met Trainer (m/v)

12 – 20 uur per week

Als coördinator Welzijn; 12 uur per week

Ben je de verbindende schakel en werk je op de locatie De Liezeborch in Haastrecht. Je bent zowel naar binnen als naar buiten gericht. Je coördineert, organiseert en ondersteunt de activiteiten die uitgevoerd worden door het Welzijnsteam. Om het welzijn goed neer te zetten, inventariseer je de behoeften van de bewoners en sluit daar het activiteitenprogramma op aan waarbij je ook de (directe) omgeving betrekt.
Denk hierbij aan een buurtbewoner die elke maandag kookt op de locatie en gezellig mee-eet, of een vrijwilliger die gaat wandelen met bewoners. Je organiseert kleinschalige activiteiten op de afdelingen, maar ook activiteiten waar iedereen op in kan schrijven, zoals bijvoorbeeld een beweegactiviteit als boksen of yoga, maar ook schilderen of een muziekworkshop. Daarnaast zijn er uitjes, evenementen en feestjes die je initieert en coördineert.

Op de diverse locaties wordt veel met vrijwilligers gewerkt. Jij zorgt voor de werving en begeleiding van deze vrijwilligers op jouw locaties.

Je hebt veel contact met de activiteitenbegeleider, de welzijnsassistenten en de vrijwilligers die ondersteunen bij activiteiten. Je heb daarbij een coachende rol bij de implementatie van de visie op welzijn. Ook zorg je voor een goede samenwerking en afstemming met het zorgteam van WelThuis.

Een aantal van jouw taken:

 • Je zorgt voor een goed gecoördineerd aanbod dat voldoet aan wensen van bewoners, in samenwerking met de (zorg)medewerkers van WelThuis.
 • Je bewaakt de kwaliteit van het welzijn op de locatie en bespreekt dit met de locatiemanager.
 • Je zit de welzijnsoverleggen voor, waarbij je het welzijnsteam meeneemt in de visie op welzijn.

Als Trainer; 8 uur per week

Geef je training aan groepen (werkende) mantelzorgers. In deze trainingen komen thema’s aan de orde als: regie houden, grenzen stellen en zorgen voor je eigen energiehuishouding. Je organiseert de training en voert deze ook uit. Je geeft je eigen invulling aan de training en ontwikkelt de training door op basis van evaluaties en feedback.

Wat breng je mee?

Als Coördinator Welzijn:

  • Je hebt een diploma SPW 4 of Maatschappelijke Dienstverlening met activiteitenbegeleiding.
  • Je kunt goed plannen en organiseren en hebt ervaring met welzijnswerk, coördineren en begeleiden.
  • Je bent een sociaal persoon en hebt affiniteit met de doelgroep.
  • Je bent in bezit van je rijbewijs B en hebt beschikking over een auto.
  • Je standplaats is Haastrecht.
  • Je bent doortastend, kunt goed met conflicten omgaan en bent oplossingsgericht.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en je kunt werken met de programma’s Word en Excel.

Als Trainer:

  • Je hebt kennis van en/of ervaring met het geven van groepstrainingen.
  • Je hebt kennis van – en/of bent betrokkenheid bij het thema mantelzorg.
  • Je standplaats is Gouda

Wat bieden wij jou?

 • Een contract van 7 maanden volgens de CAO Sociaal Werk, met uitzicht op een vaste aanstelling Coördinator Welzijn: salarisschaal 6, maximaal € 3.428; Trainer: salarisschaal 8, maximaal € 4.040.
 • Uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk opleidingsbudget en ook een eindejaarsuitkering.
 • Plezierige werksfeer met een enthousiast team en collegiale ondersteuning.
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning voor senioren en mantelzorgers om op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden. We doen dit o.a. met behulp van de inzet van vele vrijwilligers. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek.

Palet Welzijn maakt onderdeel uit van de netwerkorganisatie Fundis. In opdracht van collega-organisatie WelThuis organiseren wij het welzijnsaanbod en de inzet van vrijwilligers op hun woonzorglocaties. Welzijn en het beleven van een zinvolle dag krijgt steeds meer aandacht in de ouderenzorg. De zorg voor het welbevinden, het goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de algehele gezondheid. De gezamenlijk geformuleerde ‘visie op welzijn’ vormt de leidraad van onze inzet voor de bewoners van WelThuis.

WelThuis heeft 17 woonzorglocaties voor ouderen in de provincies Zuid-Holland en Utrecht, waar mensen met dementie en/of een somatische zorgvraag wonen. Op iedere locatie van WelThuis is een coördinator Welzijn van Palet Welzijn actief.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Mail uiterlijk 1 dec 2022 je motivatiebrief en CV naar m.stokman@paletwelzijn.nl, manager welzijn. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag of dinsdagochtend 5 en 6 december 2022.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Marga Stokman, telefoonnummer 06 46 361 533.

NB.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.
Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

fotocredits: Hennie Koeken