Vacature sociaal werker / ouderenadviseur

Ben jij ondernemend en oplossingsgericht en wil je de eigen kracht van de oudere inwoner van Zoetermeer zoveel mogelijk versterken? Vind je het belangrijk dat mensen mee kunnen blijven doen en zelfredzaam kunnen blijven? Ga jij graag op zoek naar verbinding in de wijk en heb je oprechte interesse in mensen, hun talenten en hun uitdagingen?

Dan hebben wij jouw baan!

Sociaal werker / ouderenadviseur (m/v)

24-28 uur per week

Als ouderenadviseur draag je bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en participatie van – met name – senioren. N.a.v. de vraag denk je mee over zijn of haar persoonlijke situatie, helpt de inwoner om te kijken wat hij of zij nodig heeft en welke mogelijkheden er zijn om dat te realiseren. Daarbij verbind je de formele en informele zorg op een adequate manier. Jouw droom is een inclusieve samenleving! Als ouderenadviseur ben je ondernemend in het versterken van eigen kracht, zelfregie, oplossingsgericht gedrag en participatie.

Wat ga je doen?

Je bent het aanspreekpunt in de wijk voor deze doelgroep. Hierbij werk je nauw samen met andere organisaties en dienstverleners in de wijk.
Je verbindt de gezamenlijke met de individuele aanpak en zoekt hierin naar oorzaken en verbanden om duurzame, geïntegreerde oplossingen te bewerkstelligen.
Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en zorgt voor een goede aansluiting bij de vraag in de wijk. Je coördineert diverse activiteiten en vindt het inspirerend om met vrijwilligers te werken en hen te motiveren.
Je verzorgt en initieert informatiebijeenkomsten en trainingen. Je zoekt hierbij naar thema’s die aansluiten bij de doelgroep.

Jij bent:

 • iemand die buiten de gebaande paden denkt, ondernemerschap toont, die in alles wat je ziet een interessante werkbare combinatie ziet voor ouderen, wijkbewoners i.c.m. het maatschappelijk veld. Je weet wat er leeft en je kunt met iedereen een goede relatie opbouwen.
 • stressbestendig, flexibel en je hebt improvisatievermogen. Want voor een ouderenadviseur  is geen dag hetzelfde.
 • iemand met natuurlijke autonomie: je bent zelfsturend en kan beslissingen maken.
 • analytisch vaardig, je kan een hulpvraag verhelderen en concreet maken.
 • nieuwsgierigheid, continu leren en verbeteren staat voor jou centraal.

Wat breng je mee?

 • Voltooide Hbo-opleiding, zoals MWD of Social Work.
 • Passie voor werk in de wijk en een oprechte interesse in mensen, hun talenten en hun uitdagingen. De stad is jouw kantoor, als een echte pionier beweeg je je gemakkelijk tussen verschillende werelden en culturen.
 • Affiniteit met kwetsbare inwoners en informele zorg
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?

 • Jaarcontract volgens de CAO Sociaal Werk, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid (salarisschaal 8).
 • Plezierige werksfeer in een klein en gedreven team, waarbij je de mogelijkheid hebt om het verschil te maken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel budget voor loopbaanontwikkeling, vitaliteitsverlof, vakantietoelage, eindejaarsuitkering, collectieve (zorg)verzekeringen en reiskostenvergoeding
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving.
Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden. Je vindt ons in Zoetermeer in de wijken waar we bijvoorbeeld mantelzorgers helpen om de belastbaarheid in balans te houden en het isolement onder kwetsbare inwoners te voorkomen. Dit doen wij volgens het gedachtengoed van positieve gezondheid. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek.
Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

Palet Welzijn heeft samenwerkingsverbanden met andere maatschappelijke organisaties en gemeenten. In Zoetermeer maken we deel uit van inZet. Dit is hét samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer. Iedere inwoner met één of meer hulpvragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Mail uiterlijk 18 januari 2023 je motivatiebrief en CV naar d.privee@paletwelzijn.nl, manager Palet Welzijn. De sollicitatiegesprekken vinden op dinsdag 24 januari 2023 plaats.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met een van onze ouderenadviseurs, Gabrielle Verhaegen, 06-52364377
Een dagdeel meelopen hoort ook tot de mogelijkheden.

NB.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.
Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

.

fotocredits: Hennie Koeken