Vakantiekracht sociaal makelaar

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet van activiteiten, diensten en ondersteuning aan zodat senioren en mantelzorgers vanuit eigen kracht en op eigen wijze deel kunnen nemen aan de samenleving. Een optimale kwaliteit van leven en zelfredzaamheid zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. We doen dit o.a. met behulp van de inzet van vele vrijwilligers.

In Zoetermeer maakt Palet Welzijn deel uit van het samenwerkingsverband; inZet. Met negen organisaties werken we bij inZet wijkgericht samen op het gebied van ondersteuning, welzijn en preventieve jeugdhulp. Alle ondersteuners en veel vrijwilligers werken nauw samen. Iedere inwoner met één of meer hulpvragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte. Dit doen we vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

 

In Zoetermeer zoeken wij een gedreven, betrokken collega:

 

Vakantiekracht Sociaal Makelaar (m/v)

Tijdelijke functie voor een half jaar, 0-32 uur per week

 

Wat houdt de functie in?

Op de inlooplocaties van inZet kunnen inwoners van de wijk terecht met hun ondersteuningsvraag, om vrijwilligerswerk te doen of een activiteit te volgen of geven. De sociaal makelaar van Palet Welzijn is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de inlooplocatie.

Als vakantiekracht sociaal makelaar ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op een locatie. Je werkt hierbij zelfstandig op de verschillende inlooplocaties. Je bent daar waar het nodig is, bijvoorbeeld omdat een collega-sociaal makelaar vrij is.

Je staat inwoners met een ondersteuningsvraag te woord, begeleidt vrijwilligers en pakt dagelijkse taken op. Je werkt serieus, zorgvuldig en gewetensvol. Je verantwoordelijkheidsgevoel strekt zich uit naar het takenpakket van je collega’s. Je biedt jouw hulp aan daar waar het nodig is. Zelf heb je relatief beperkt aansturing of controle nodig, omdat je je graag inzet en aanvoelt welke taken prioriteit hebben.

Bij alles stel je de goede gang van zaken binnen de inlooplocatie voorop. Je bent je ervan bewust dat jouw aanwezigheid en inzet daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Wat vragen wij van je?

 • Je bent (bijna) in het bezit van een MBO-diploma niveau 4
 • Je bent een proactieve, ondernemende en zelfstandige persoonlijkheid.
 • Je beschikt over zeer goede sociale vaardigheden voor het verbinden, motiveren en stimuleren van mensen en het onderhouden van contacten.
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je bent digitaal zeer vaardig en je hebt een goede beheersing van Microsoft Office.
 • Je bent bereid om flexibel om te gaan met werktijden.

 Wat hebben wij je te bieden?

 • Een contract volgens de cao Sociaal Werk (salarisschaal 5) van een half jaar
 • Plezierige werksfeer in een integraal en wijkgericht team.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel budget voor loopbaanontwikkeling, vitaliteitsverlof, vakantietoelage, eindejaarsuitkering, collectieve (zorg)verzekeringen en reiskostenvergoeding.
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV naar Daphne Francino, e-mail: d.francino@paletwelzijn.nl voor 26 maart. De gesprekken vinden plaats op 3 april tussen 13.00 -17.00

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact met Daphne Francino via E. d.francino@paletwelzijn.nl of bel met 06 – 579 71 059

Meer informatie over Palet Welzijn: www.paletwelzijn.nl

Meer informatie over inZet: www.inZet-indewijk.nl

 • Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.
 • Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen)zorg en welzijn.