Rolstoelvierdaagse

230508-1000_52891066531_o

Terugblik Rolstoelvierdaagse 2023 

Van maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei rolden we – voor de 16e keer! – met meer dan 300 rolstoelen door de wijken van Zoetermeer. In verschillende parken waren lange slierten rolstoelen kronkelen over de paden te zien. En wat een prachtig gezicht was dat. Zowel rollers en duwers hebben weer genoten van het uitbundige groen, de vele bloemen en zingende vogels.

Ondanks het wisselvallige weer hebben we een fantastische week gehad. Er was veel creativiteit bij de medewerkers die hele leuke alternatieve programma’s uit hun hoed toverden. De gezelligheid was er niet minder om!

“Nee zeg, dat is geen Sering! Maar die daar wel!”. Aldus een vrijwilligster die alle bloemen en planten bij naam wist en enorm genoot van de natuurpracht.

Vanuit alle huizen van WelThuis Zoetermeer werd er in rolstoelen gewandeld. Vaak met een groot aantal van de bewoners, maar ook daarbuiten sloten mensen aan. Traditiegetrouw wordt er vier dagen gelopen, maar voor een aantal ouderen bleek dit te zwaar. Daardoor kon men dit jaar kiezen om zelf te bepalen hoeveel dagen er gelopen werd.

Tijdens elke dagtocht werd gepauzeerd. Dat viel samen met een lekkere versnapering of een leuk optreden van een koor. Dit jaar was er zelfs een bezoekje aan Egelopvang Zoetermeer gebracht.

Spannend om vrijwilligers te krijgen

Ieder jaar is De Rolstoelvierdaagse een groot spektakel. Er hangt een feestelijke, vrolijke sfeer! Alle familie die helpt met duwen. Maar natuurlijk ook alle vrijwilligers die ons helpen met duwen, het verkeer regelen, de EHBO etc. Heel even was het spannend of we genoeg duwers hadden voor alle deelnemers, maar een laatste oproep in de krant leverde veel reacties op. Zoals een vrijwilliger van het laatste uur zei:

“Het kan toch niet zo zijn dat een oudere niet mee kan lopen, omdat er geen duwer is voor hem of haar! Dus toen heb ik tijd vrijgemaakt en me opgegeven”.

Onder de vrijwilligers waren ook veel jongeren. Hier waren wij erg blij mee. Ook de ouderen genieten van de energie en vrolijkheid van de jeugd. In overleg met scholen zoals: Oranje Nassau College, MBO Rijnland en Alfrink College duwden leerlingen mee. Ook vanuit samenwerking met kerkelijke organisaties kwamen veel jongeren ons helpen. Daarnaast waren er medewerkers van Univé die vrij kregen om te helpen bij De Rolstoelvierdaagse!

Onmogelijk zonder sponsoring

Alle sponsoren, zowel landelijke als plaatselijke, zijn we zeer dankbaar.  Zonder hun steun aan financiën, hapjes, drankjes, optredens en nog veel meer, was het niet mogelijk dit evenement te organiseren. Bedankt!

Meedoen als vrijwilliger 2024? Meld je alvast aan!

Spring jij van geluk tijdens de Rolstoelvierdaagse? Doe dan volgend jaar weer mee!
Download dan het formulier via de onderstaande knop. Vul deze in en stuur dit naar Cockie Goedhart via c.goedhart@paletwelzijn.nl.

Organisatie en deelnemers

De Rolstoelvierdaagse wordt georganiseerd door Palet Welzijn samen met WelThuis, de gemeente Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en vele andere sponsors.