Sociaal werker / Sociaal Makelaar 1

Ben jij een sociaal en ondernemend persoon en houd je van organiseren, regelen en mensen met elkaar verbinden in de wijk? Zoek je werk waarin jij het verschil kan maken voor (oudere) wijkbewoners op gebied van ontmoeten en activeren en vind je het leuk om vrijwilligers te begeleiden?

Dan hebben wij jouw baan!

Sociaal werker / Sociaal Makelaar 1 (m/v)

24 uur per week

Als sociaal makelaar:

Werk je op één van de (inloop)locaties van inZet waar inwoners van de wijk terecht kunnen met hun ondersteuningsvraag, om vrijwilligerswerk te doen of een activiteit te volgen of geven. Je bent hier verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de (inloop)locatie.

Je legt verbindingen tussen (kwetsbare) mensen, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Daarbij creëer en onderhoud je een breed netwerk en zoek je de samenwerking op met diverse wijkpartners. Je levert een bijdrage aan het bevorderen van zelfredzaamheid door het opzetten en coördineren van initiatieven en activiteiten in de wijk. Dit doe je altijd in nauwe samenwerking met vrijwilligers. Je aandachtsveld hierbij is de ondersteuning van senioren.

Wat breng je mee?

  • Je bent in het bezit van (of bezig met de opleiding) een MBO-diploma niveau 4, sociaal werker of een vergelijkbare opleiding. Je bent een proactieve, zelfstandige en ondernemende persoonlijkheid.
  • Je beschikt over sociale vaardigheden voor het verbinden, motiveren en stimuleren van mensen en het onderhouden van contacten.
  • Je hebt ervaring in activerende gespreksvoering en bent bekend met wijkgericht werken.
  • Je hebt ervaring in het begeleiden van vrijwilligers. Je hebt kennis en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij. Ervaring op gebied van welzijn is een pré.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden bij jou?

  • Jaarcontract volgens de CAO Sociaal Werk, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid (salarisschaal 6, maximaal € 3.361).
  • Uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk opleidingsbudget.
  • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving.
Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden. Je vindt ons in Zoetermeer in de wijken waar we bijvoorbeeld mantelzorgers helpen om de belastbaarheid in balans te houden en het isolement onder kwetsbare inwoners te voorkomen. Dit doen wij volgens het gedachtengoed van positieve gezondheid. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek.

Palet Welzijn is onderdeel van Fundis. In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

Palet Welzijn heeft samenwerkingsverbanden met andere maatschappelijke organisaties en gemeenten. In Zoetermeer maken we deel uit van inZet. Dit is hét samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer. Iedere inwoner met één of meer hulpvragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Mail uiterlijk 20 april je motivatiebrief en cv naar d.francino@paletwelzijn.nl manager Palet Welzijn. De sollicitatiegesprekken vinden op 24 april tussen 13 en 17 uur.

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met een van onze sociaal makelaars 2, Daphne Francino op T. 06 – 579 71 059
Een dagdeel meelopen hoort ook tot de mogelijkheden.

NB.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.
Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

fotocredits: Hennie Koeken