Programma manager 28-32 uur per week

Ben jij een betrokken en resultaatgerichte programmamanager met een hart voor ouderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben per direct een vacature voor:

Programma manager 28-32 uur per week

Wat ga je doen?

Als programmanager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het masterplan Dag en Doe centra in de regio Zuidholland.  Met het Dag- & Doecentrum spelen we in op de behoefte van de deelnemers aan zinvolle dagbesteding en bieden we hen naast sociale en recreatieve activiteiten ook activiteiten aan die hen direct helpen in het zelfstandig thuis wonen. In dit aanbod ligt de focus op het stimuleren van de zelfredzaamheid (handen op de rug principe) en ondersteuning op sociaal psychologisch vlak. Bij het organiseren van activiteiten wordt verantwoordelijkheid gegeven aan de deelnemer (en/of hun mantelzorgers) die dat willen en kunnen dragen. Daarnaast worden op het Dag- & Doecentrum deelnemers met elkaar in contact gebracht voor het drinken van een kop koffie of het uitvoeren van een gezamenlijke hobby, zoals koken of samen bewegen. We faciliteren het samenbrengen van hen waardoor er maatjes/buddy’s ontstaan die elkaar treffen binnen het Dag-& Doecentrum en mogelijk ook thuis. Deelnemers hebben in het Dag-& Doecentrum een verantwoordelijkheid die past bij hun wens.

Het doel van het masterplan is focus te creëren op de ontwikkeling en realisatie van de Dag en Doe centra. Er dient een doordacht uitwerkingsplan inclusief businesscase te worden opgesteld waar onder meer de volgende onderdelen worden beschreven.

 1. Bepalen van doelstellingen en scope masterplan
 2. Stakeholders analyse
 3. Ontwikkeling van het concept, Er wordt aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Van Thuis Uit’ gericht op het uitwisselen van kennis en informatie die noodzakelijk zijn voor de realisatie.
 4. Uitwerking businesscase en investeringsplan inclusief risico-analyse
 5. Bepalen welke middelen (financieel, medewerkers, technologie, kennis van vastgoed etc.) noodzakelijk zijn om het masterplan uit te voeren en hoe deze middelen worden verkregen of aanwezig zijn binnen Fundis.
 6. Opstellen van realistische tijdsplanning voor de implementatie masterplan, inclusief mijlpalen en deadlines
 7. Uitwerking van een standaard implementatie plan waarbij specifiek wordt ingegaan op het realiseren van multidisciplinaire samenwerking, inzet technologie en samenwerking binnen de wijk/regio inclusief communicatieplan gericht op implementatie van het Dag en Doe centrum.
 8. Communicatie actieplan gericht op het realiseren van het masterplan

Je rapporteert aan de directie van Palet Welzijn over de voortgang en adviseert over de implementatie van programma resultaten. Mede dankzij jouw organisatie sensitiviteit en kennis van de ouderenzorg en welzijn ben je een gewaardeerd sparringpartner voor management en projectleiders.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een academisch denk- en werkniveau, met kennis en ervaring in vraagstukken in de ouderenzorg;
 • Aantoonbare kennis en ervaring als programmamanager in een complexe organisatie;
 • Je bent daadkrachtig, werkt gestructureerd en bent in staat om overzicht te houden in een veelheid van activiteiten;
 • Relevante academische achtergrond, zoals een diploma in gezondheidswetenschappen of bedrijfskundige achtergrond
 • Certificeringen projectmanagement
 • Aantoonbare ervaring in de gezondheidszorgsector, met kennis van zorgprocessen en regelgeving
 • Leiderschapskwaliteiten: Sterke leiderschapsvaardigheden om multidisciplinaire teams te leiden, inclusief paramedici verpleegkundigen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, zijn essentieel voor effectieve interactie met diverse stakeholders
 • Vermogen om lange-termijn programma’s te ontwikkelen en te beheren, rekening houdend met de unieke uitdagingen van het opzetten van een Dag en Doecentrum
 • Kennis van risicobeheer in de gezondheidszorg, inclusief het beheren van operationele, financiële en regelgevende risico’s.
 • Kennis van gezondheidszorgtechnologieën, zoals elektronische patiëntendossiers domotica, en het vermogen om technologie te integreren in programma’s.
 • Begrip van gezondheidszorgwetten en -regelgeving.
 • Ervaring met budgettering, kostenbeheer en financiële rapportage
 • Vaardigheden in stakeholdermanagement, inclusief het navigeren door complexe relaties en het opbouwen van consensus onder diverse groepen.
 • Stressbestendig, probleemoplossend vermogen, besluitvaardigheid binnen de kaders en sterk organisatorische vaardigheden zijn nodig om meerdere projecten en teams te beheren terwijl de kwaliteit en efficiëntie wordt gewaarborgd. Inspirerend en motiverend leiderschap om de projectleiders te helpen problemen op te lossen.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid
 • Je bent onderdeel van het projectenbureau van Palet Welzijn
 • Een warm welkom, gezellige collega’s en een dienstverband van 28-32 uur per week.
 • Goede thuiswerkregeling en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Salariëring conform CAO sociaal werk in schaal 10
 • Mogelijkheid tot vast dienstverband na een jaar, conform CAO sociaal werk.

Waarom kiezen voor Palet Welzijn?

Bij Palet Welzijn werken we aan betekenisvolle veranderingen in het leven van ouderen en mantelzorgers. In deze tijden van snelle ontwikkelingen in de zorg en welzijn, spelen wij een cruciale rol. Als welzijnsorganisatie zijn we volop in beweging en continu bezig met het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten. Voorbeelden van thema’s die nu spelen zijn preventie, reablement, versterken van mantelzorgers en nieuwe woonzorgconcepten. Jouw bijdrage aan onze organisatie draagt direct bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van ouderen en het ondersteunen van mantelzorgers. Sluit je aan bij Palet Welzijn en maak deel uit van een organisatie die het verschil maakt in het welzijn van onze gemeenschap.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in deze interessante en leuke baan, met gezellige collega’s, waar je al je talenten kunt inzetten en waar je van betekenis kunt zijn voor de maatschappij?

Stuur je motivatiebrief en cv vóór 21 april naar 2024 naar p.pronk@paletwelzijn. Voor meer informatie, neem contact op met Petra Pronk, directeur Palet Welzijn, of bel 06-52573472

Jouw motivatie vinden we belangrijk. Daarom worden sollicitaties zonder motivatiebrief niet in behandeling genomen.