Drie vrijwilligers van Palet Welzijn zijn vandaag onderscheiden tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Wie deze personen zijn en wat een lintje eigenlijk is? Dat leest u in dit artikel.
Trots op (al) onze vrijwilligers
Natuurlijk zijn we al trots op al onze vrijwilligers. Maar een lintje ontvangen? Dat is natuurlijk heel bijzonder. De drie onderstaande dames hebben een lintje gekregen voor hun vrijwillige inzet.
Mevrouw J. Maes-Keulders | Sinds 2001 is mevrouw Maes-Keulders actief als vrijwilliger. Dat begon bij het Rode Kruis. Ze gaat op bezoek bij ouderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en ze draagt wekelijks een steentje bij de in de soos in woonzorgcentrum De Morgenster. Mevrouw Maes-Keulders is nog steeds erg actief als vrijwilliger en helpt bij Palet Welzijn volop bij de activiteiten.
Mevrouw C. Veringa-Meijer | Al drieëntwintig jaar staat zij klaar voor anderen. Van 2000 tot 2010 was mevrouw Veringa-Meijer overblijfmedewerkster op basisschool De Baanbreker. Hierna heeft zij zes jaar als vrijwilliger bij Palet Welzijn gewerkt. Eerst op de revalidatieafdeling voor patiënten die een herseninfarct hebben gehad en vervolgens heeft zij zich nog twee jaar ingezet voor mensen in hun laatste levensfase. Sinds 2014 is mevrouw Veringa-Meijer actief als gastvrouw bij het Stadstheater en dit combineert ze sinds 2021 met haar rol als mantelzorger.
Mevrouw C. van Veen-Bosman | Verpleeghuis Vivaldi kan al sinds 2006 rekenen op de vrijwillige en enthousiaste inzet van mevrouw Van Veen-Bosman. Zij is elke week van de partij in het zorgcentrum en ontfermt zich over de bewoners. Ook De Zonnebloem heeft gedurende zestien jaar op de hulp van mevrouw Van Veen-Bosman kunnen rekenen. Zij zat in het bestuur, ging bij mensen op bezoek en organiseerde activiteiten.
[Tekst aangeleverd door gemeente Zoetermeer.]
Waarom krijgt iemand een lintje?
Iedereen kan opgegeven worden voor een lintje. Maar wat betekent dit eigenlijk? Iemand die een lintje ontvangt, krijgt de Koninklijke onderscheiding voor een bijzondere dienst in de samenleving. Vanwege het lint dat bij de onderscheiding hoort, wordt dit ook een lintje genoemd.
De Koninklijke onderscheidingen worden in Nederland uitgereikt op de laatste werkdag voor Koningsdag (27 april). Dit wordt gedaan door de burgemeester van de gemeente. Er zijn verschillende soorten Koninklijke onderscheidingen, zoals de Orde van Oranje-Nassau en de Orde van de Nederlandse Leeuw, en er zijn verschillende graden binnen deze ordes.
Lintje als Lid in de orde van Oranje-Nassau
Ontvangt iemand een onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau? Dan heeft deze persoon op lokaal niveau vrijwillig ingezet voor de samenleving. Bijvoorbeeld een vrijwillige inzet voor een vereniging, stichting of andere organisatie binnen de gemeente.
Comments are closed.